Головна » 2014 » Жовтень » 31 » Веселого Хелловіну!
09:17
Веселого Хелловіну!

А Хеловін – це свято, другий Новий рік?

Чи це – не те, що любиш і до чого звик?

Звідкіль прийшов цей звичай, що це?

Річ у тім, Що свято нечисті прийшло до нас у дім.

Тут дуже весело – гарбуз такий зубатий,

Що може крізь дірки світитись і моргати.

Під шкіркою – свіча, і ніччю – страшно.

(А з серединки завтра мама зварить кашу).

Ось частування – на тарілці, прошу, очі,

Що вирвані (з яєць вони), не хочеш?

А ось рука (запечений в духовці фарш).

З”їв очі й руку – розважатись кроком марш!

І веселитись до упаду з гарбузами, Із муміями, різними жахами,

Із привидами, - тут таких багато.

Мабуть, потрібно людям трохи більше свята?

Чи, може, знати – за межею ще нам не кінець,

І після смерті нас не зовсім вхопить грець?

Хелловін (Хелоуїн, Хеллоуїн[5]Геловін[6]англ. Halloween, Hallowe’enIPA: /ˌhæləˈwin/) або Відьо́мська ніч(словен. Noč čarovnicсербохорв. Ноћ вештица / Noć vještica) — сучасне свято, яке походить від старовинного кельтського. Святкується в ніч на 1 листопада. Після прийняття християнства його святкували як «надвечір'я Дня всіх святих».

Найгучніше відзначається у СШАКанадіІрландії та Великій Британії. Не будучи державним святом, за популярністю Хелловін поступається лише Різдву[7]. В Україні набуває поширення після здобуття незалежності, разом із пожвавленням процесів американізації наприкінці XX ст. у світі. На думку багатьох дослідників, Хелловін є християнізованим святом, що походить від кельтських святкувань жнив[8] та днів мертвих(англ.) тобто маєпоганські корені, зокрема від шотландського Савину (англ.).[9] Також існують припущення, що Хелловін розвинувся незалежно від Савину та має християнське підґрунтя.[10]

Під час святкування Хелловіну відбувається традиційне випрошування цукерок дітьми(англ.), відвідування тематичних костюмованих вечірок(англ.), прикрашання оселі та будівель, вирізання ліхтаря з гарбуза, цукрування яблук(англ.), розведення вогнищ, ловлення яблук з відра(англ.)розігрування, розповідання моторошних оповідок, перегляд фільмів жахів тощо.

***************************************************************Свято  Хеловіну в нашій школі**************************************

Відбувся Хелловін у пятницю,31 жовтня,.Спочатку його святкувала молодша школа.А потім,коли розпочиналася ніч проти Хелловіну,почали свої святкування учні старшої школи.Гості та учасники свята були захоплені усією чарівністю дійства,особливо,веселими конкурсами.

Фото шукайте у фотоальбомах за цим посиланням http://malievetsknvo.ucoz.com/photo/khellovin_2014/14

Переглядів: 669 | Додав: Сіна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]