Головна » 2015 » Серпень » 31 » Напередодні свята Знань...
12:51
Напередодні свята Знань...

День Знань — свято,яке пов’язане із почуттями добра,тепла та любові,адже саме воно відкриває новий навчальний рік,шкільні двері для школярів,вчителів,дитячого сміху та гомону. Свято Знань,мабуть,найулюбленіше свято для кожного з нас,адже воно приносить у школу життя,оптимізм та радість разом із теплотою дитячих сердець .А ще, це запах свіжо куплених зошитів,щоденників та усього шкільного приладдя. Це цікаві підручники та веселі уроки,зустріч із друзями,нові турботи та переживання.

Особливим цей навчальний рік буде для наших першокласників,які вперше переступлять шкільний поріг та поринуть у світ Знань,світ Науки. Також  цьогорічний першовересень принесе багато турбот нашим випускникам,у яких попереду ідуть іспити,вибір своєї життєвої стежини.

   Звертаючись до довідкової   інформації,пов’язаної із цим святом,можна виділити декілька цікавих фактів:

  • початок навчального року припадає на 1 вересня лише в кількох державах — це в основному країни колишнього СРСР , а також Чехія і деякі інші країни Європи.
  •  офіційно День знань почали відзначати в СРСР з 1984 року. До того, як День 1 вересня отримав статус державного свята, він був навчальним днем.
  • свято 1 вересня в школах обов'язково проводять святкові лінійки, а вчителям і викладачам цього дня прийнято дарувати квіти. 
  • Спочатку день 1 вересня, вже після надання йому статусу державного свята, все ж таки був учбовим днем: свято в школах починалося з урочистої лінійки, потім проводився Урок Миру, потім інші уроки. Тепер в школах проводяться тільки урочисті лінійки і інші святкові заходи, на яких особлива увага приділяється першокласникам.

Як бачимо,свято знань має свою історію та свої традиції,які сприяють утворенню чудової святкової атмосфери,приносять заряд енергії та позитиву на новий навчальний рік.

А нам залишається лише вчитися та пізнавати нові глибини знань. Надіємося,що усі  учні прийдуть до школи з усмішками на обличчі та з задоволенням сядуть за шкільні парти,які вже зачекалися на них за три літні місяці чудових канікул.

Тому бажаю  учням лише хороших оцінок,цікавих та веселих уроків. А нам усім здоров'я,щастя та мирного неба на головою,великого та радісного майбутнього для нашої України...Нехай закінчаться усі чвари та незгоди,запанує чесність та справедливість…

  Онищук В.А.,директор НВК,вчитель історії

 

 

Переглядів: 584 | Додав: Сіна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]