Головна » 2016 » Лютий » 3 » Як не захворіти на грип?
13:48
Як не захворіти на грип?

   

Зима – чудова пора року, але саме зараз нас підстерігають такі небезпечні захворювання, як грип, ГРЗ, пневмонія або запалення легенів вірусні інфекції, та багато інших. Згідно з даними ВООЗ, від “застуди” та її ускладнень вмирають близько 4,5 мільйона жителів Землі в рік – більше, ніж від будь-якої іншої інфекції. Що ж робити для того, щоб не захворіти у зимовий період?

Щоб зберегти своє здоров’я, треба дотримуватися декількох правил.

  1. Приходячи додому з громадських місць, не забувайте елементарно мити руки, так як напевно ви торкалися тих місць, які могли до вас чіпати хворі люди і тим самим передати свої мікроби.
  2. Якщо ви дізналися, що хтось із ваших колег по роботі або однокурсників трохи прохолов і при цьому продовжує перебувати разом з вами в одному колективі, то прийшовши додому, проведіть невеличку профілактику. Наприклад можна поїсти лимон з цукром або зробити салат з ріпчастої цибулі. Ці продукти багаті вітаміном С, а він як раз підвищує імунітет і допоможе не захворіти.
  3.  Коли у вашій місцевості оголошують, що ходить грип і багато хто вже захворіли, не соромтеся вдягати медичну повязку, так як вона добре захистить від  мікробів повітряно крапельним шляхом. Багато з нас  нажаль нехтують цією порадою, тому що думають, що будуть виглядати не дуже привабливо. Але подумайте перш за все не про зовнішній вигляд, а про своє здоров’я.
  4.  Особливо якщо ви самі не сильно застудились, але ще можете переносити хворобу на ногах, то одягати медичну маску вам необхідно, щоб не заразити інших.

Якщо все таки захворіли

  1. Якщо ви все таки захворіли, то постарайтеся не затягувати з лікуванням, думаючи, що хвороба відступить сама собою. Якщо хвороба прогресує, то ні в якому разі не займайтеся само лікуванням. Обов’язково якомога швидше зверніться до свого лікаря, він у свою чергу призначить вам потрібні лікувальні програми.                                                                                                                           
  2. Намагайтесь виконувати всі поради лікаря і доведіть призначені лікувальні процедури, до кінця. Якщо цього не зробити, то хвороба може почати прогресувати знову.                                                                                                                                                           
  3. Якщо вам стало трохи краще, то не поспішайте відразу ж братися за роботу, так як під час хвороби потрібно уникати зайвих навантажень і більше відпочивати.
  4. Доручіть частину своїх домашніх турбот, своїм близьким і вони в свою чергу повинні вас зрозуміти.
  5. Тільки переконавшись, що ви вже повністю одужали від хвороби, починайте виконувати  свої повсякденні обов’язки.

 

Категорія: Зверни увагу! | Переглядів: 947 | Додав: Сіна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]