Головна » 2012 » Листопад » 22 » 22 листопада - день свободи!
20:33
22 листопада - день свободи!





                                    

Указом від 19 листопада 2005 року № 1619/2005, Президент України Віктор Ющенко встановив свято - День Свободи. Було запропоновано святкувати це свято щорічно, 22 листопада, з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, виховання почуттів національної гідності.
22 листопада 2004 року - дата початку «помаранчевої» революції в Україні, компанії загальнонаціональних протестів, мітингів, пікетів, страйків і інших акцій громадянської непокори, організованої та проведеної прихильниками Віктора Ющенка, основного кандидата від опозиції на президентських виборах у листопаді - грудні 2004 року .
Акція почалася після оголошення Центральною виборчою комісією результатів другого туру президентських виборів (у результаті першого визначилися два кандидати - Віктор Ющенко і Віктор Янукович), згідно з якими переміг В. Ф. Янукович. Після рішення Верховного суду було проведено повторне голосування другого туру, в результаті якого президентом України став Віктор Ющенко.
На жаль, влада, встановлена в Україні на той момент, не змогла реалізувати більшості очікувань, покладених на неї українським суспільством.
Згодом, наступним Президентом України Віктором Януковичем, День Свободи в Україні був скасований і об’єднаний з Днем Соборності України Указом від 30 грудня 2011 № 1209/2011 "Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят" і відзначається з 2012 року - 22 січня, але і надалі, на жаль неофіційно, День Свободи в Україні значна частина українського суспільства продовжує відзначати 22 листопада.
Переглядів: 1107 | Додав: Сіна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]