Головна » 2015 » Березень » 4 » 200-річчя від дня народження М.Вербицького та 150 років від дня першого публічного виконання Державного гімну...
18:48
200-річчя від дня народження М.Вербицького та 150 років від дня першого публічного виконання Державного гімну...

Композитор Михайло Вербицький — видатний прогресивний діяч української культури першої половини XIX ст. Це був період, коли викристалізовувалися засади української національної музичної школи, основоположником якої став великий класик вітчизняного мистецтва Микола Лисенко.

М. Вербицький плодотворно працював у різних галузях музичного мистецтва і створив низку талановитих хорових, оркестрових і музично-драматичних композицій. Його творчість мала особливо велике значення для демократичної культури західноукраїнських земель, що розвивалася в особливих і складних умовах.

Високий художній рівень творів Вербицького, майстерність композиторського письма дають право називати його першим західноукраїнським композитором-професіоналом, незважаючи на те, що він не закінчував спеціальних музичних шкіл і сучасники вважали його митцем-аматором.

Творчість М. Вербицького — важлива сторінка в історії розвитку вітчизняного музичного мистецтва.

У 1865 році Перемишлі під час першого на Західній Україні шевченківського концерту відбулося перше публічне виконання Гімну України «Ще не вмерла України…» на слова Павла Чубинського, музика Михайла Вербицького.

У нашій школі відбулися урочистості,присвячені 200-річчю від дня народження М.Вербицького та 150 років від дня першого публічного виконання Державного гімну...

Переглядів: 654 | Додав: Сіна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]